Conectare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Înregistrare

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru că v-aţi înregistrat la Omron

Un mesaj e-mail pentru finalizarea creării contului dvs. a fost trimis la

Întoarceți-vă la site-ul web

să obţineţi accesul direct

Completaţi-vă detaliile mai jos şi obţineţi accesul direct la conţinutul de pe această pagină

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Întâmpinăm dificultăţi tehnice. . Formularul dumneavoastră nu a fost preluat cu succes. Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre şi să încercaţi încă odată mai târziu. Detalii: [details]

Download

Vă mulţumim pentru interesul dvs.

Acum aveţi acces la Primul controler robotic integrat din lume care va controla sisteme robotice de producţie complet automatizate

A fost trimis un mesaj e-mail de confirmare la

Continuaţi la pagină

Vă rugăm să vă sau să obţineţi accesul direct pentru a descărca acest document.

Primul controler robotic integrat din lume care va controla sisteme robotice de producţie complet automatizate

Noua soluţie extinde tehnologia automatizării prin automatizarea activităţii manuale şi prin inovarea producţiei în medii virtuale şi la distanţă

OMRON, un lider global în domeniul tehnologiei automatizării, a anunţat astăzi lansarea primului controler robotic integrat din lume care sincronizează perfect tehnologia automatizării, permiţându-le clienţilor să îmbunătăţească viteza şi precizia producţiei lor, să simuleze linii întregi de producţie fără a fi necesară implementarea de echipamente fizice, să simplifice întreţinerea şi să reducă timpul de punere pe piaţă în cursul proceselor de proiectare, planificare, dare în exploatare şi comutare.

Esenţa noii platforme o reprezintă un controler de utilaje nou, care oferă sincronizare în timp real între toate echipamentele de automatizare, inclusiv între roboţi, componentele de vizualizare, sistemele de acţionare şi echipamentele de siguranţă. Noul controler NJ501-R se bazează pe seria NJ lider industrial de la OMRON de controlere de utilaje pentru automatizări industriale. Utilizarea controlerului robotic integrat a permis automatizarea unor activităţi manuale avansate şi complexe, efectuate anterior de lucrători umani. De asemenea, utilizatorii pot acum simula proiectarea şi modificarea unităţilor de producţie într-un mediu virtual, pot instala echipamente şi pot efectua operaţiile de întreţinere de la distanţă.

În ultimii ani, diferite domenii industriale s-au confruntat cu probleme legate de lipsa forţei de muncă; mai mult, lumea se confruntă acum cu un punct de cotitură major privind modul de derulare a activităţilor în societate, din cauza noilor probleme globale de sănătate. Angajaţii din întreaga lume trebuie să menţină distanţarea socială în locaţiile de producţie, să limiteze deplasările de afaceri şi să lucreze la distanţă. În consecinţă, s-a înregistrat o creştere a cererii pentru o automatizare mai avansată prin intermediul roboţilor, în paralel cu o cerere crescută de digitalizare. În mod tradiţional, echipamentele de automatizare pentru instalaţiile de producţie erau controlate de un număr de controlere diferite, ceea ce ridica o problemă majoră în privinţa coordonării vitezei şi sincronizării diferitelor dispozitive. Până nu de mult, sarcinile umane sofisticate şi complexe erau extrem de dificil de automatizat. De asemenea, era foarte dificil să se verifice o structură de proces în avans şi cu un nivel ridicat de precizie, înainte de construcţia unui utilaj sau a unei linii de producţie mai mari. După darea în exploatare a echipamentului, reglajele trebuie efectuate local, iar revenirile şi modificările de specificaţii sunt frecvente, ceea ce duce la un număr enorm de ore-om.

OMRON este compania care produce senzorii de mişcare, roboţii şi echipamentele de securitate necesare pentru implementarea unei linii de producţie complet automatizate. Controlerul robotic integrat este o soluţie care se adresează unor probleme existente anterior în locaţiile de producţie. OMRON a abordat aceste probleme prin integrarea fluentă a echipamentelor de control. Cele două integrări descrise mai jos vor contribui la rezolvarea problemelor cu care se confruntă mulţi clienţi în locaţiile de producţie.

Integrarea controlului

Controlul avansat şi fluent asigurat de controlerul robotic integrat automatizează procesele de inserţie şi asamblare, care necesită o prelucrare delicată şi competentă. Roboţii şi echipamentele sunt controlate şi complet sincronizate în timp real de un singur controler, îmbunătăţind performanţele dispozitivelor şi obţinând un nivel maxim de randament la nivel mondial*².

Integrarea procesului de construcţie

OMRON a creat o tehnologie care unifică limbajele de programare pentru controlul roboţilor şi al utilajelor, ceea ce facilitează simularea liniei dvs. de producţie cu un singur software de programare. Inginerii PLC sunt acum capabili să proiecteze cu uşurinţă controlul roboţilor şi al sistemelor întregi de producţie, inclusiv toate echipamentele de control al mişcării, detecţie, robotică şi securitate. Liniile de producţie pot fi simulate virtual, iar capacitatea operaţională poate fi determinată înainte de darea în exploatare a unităţii.

Sistemul vizualizează procesul, reducând numărul de ore-om pentru proiectarea proceselor şi verificarea operaţională cu până la 50%*³. Mai mult, toate aceste operaţii pot fi efectuate de la distanţă. Prin intermediul interfeţei cu utilizatorul Sysmac Studio, utilizatorii pot proiecta, programa, depana, opera şi întreţine viitoarele sisteme automatizate de la distanţă, din orice parte a lumii.

OMRON are un concept unic, denumit „automatizare inovatoare”. Prin introducerea controlerului robotic integrat, OMRON accelerează evoluţia celor trei „i” ai inovaţiei: integrarea, inteligenţa şi interactivitatea. În special, automatizarea sarcinilor complexe, automatizarea operaţiilor cu un grad ridicat de coordonare între utilaje şi susţinerea eforturilor utilizatorilor de a transforma spaţiul de producţie pentru adaptarea la provocările actuale, oferind o locaţie de producţie virtuală, lipsită de constrângerile spaţiale şi temporale, ceea ce face din automatizarea acestor procese o realitate.

Funcţii şi avantaje cheie oferite de controlerul integrat:

  • Prin integrarea controlului echipamentelor PLC, al mişcării şi al roboţilor într-un singur controler, activitatea manuală complexă care putea fi efectuată numai de oameni este acum accesibilă roboţilor. Această integrare automatizează tehnicile muncitorilor calificaţi din câmpul de producţie şi realizează roboţi şi echipamente cu un grad ridicat de sincronizare.
  • Limbajul de programare pentru PLC şi robot este unificat în limbajul IEC generic, care le oferă inginerilor ce gestionează controlerele PLC capacitatea de a gestiona inclusiv roboţii.
  • Prin tehnologia de simulare OMRON, puteţi verifica performanţele echipamentelor în etapa timpurie de proiectare a acestora, permiţând proiectanţilor sistemelor mecanice şi electrice să lucreze în paralel. Ca o consecinţă, darea în exploatare a echipamentelor poate fi efectuată într-o perioadă mai scurtă, se poate obţine o capacitate mai mare de producţie, iar erorile şi dificultăţile din etapa de dare în exploatare a echipamentului pot fi evitate.
  • Pentru a rula simularea, utilizatorul poate folosi funcţia de emulare din Sysmac Studio. Sistemul nu necesită o conexiune la utilajul propriu-zis, pentru a verifica funcţionarea. De asemenea, capacitatea de producţie a echipamentului robotizat poate fi monitorizată digital.
  • Prin reutilizarea activelor digitalizate anterior, se facilitează constituirea unităţii de producţie viitoare.

*¹ Premieră mondială: noiembrie 2019, conform cercetărilor OMRON.

*² Nivel maxim: noiembrie 2019, conform cercetărilor OMRON.

*³ 50%: iulie 2020, conform cercetărilor OMRON.

Urmăriţi OMRON Industrial Automation pe LinkedIn